Wie kampvuur zegt, zegt S’mores! Deze heerlijke Amerikaanse lekkernij steelt de show bij elke barbecue of vuurplaats. Neem een marshmallow, rooster hem tot hij perfect goudbruin is, en combineer hem met een stukje chocolade tussen twee knapperige Graham crackers. Het resultaat? Een warme, zoete snack die smelt in je mond. Bij BoerenBed hoort deze lekkernij gewoon bij het ultieme buitenleven. Tijd om zelf s’mores van de bbq uit te proberen of om je avondje kampvuur extra bijzonder te maken!
Wat zijn s'mores?
S'mores is een afkorting van "Some More" en komen uit de Verenigde Staten. Ze werden in 1927 voor het eerst vermeld in een Girl Scouts-boek. Ze bestaan uit geroosterde marshmallows, chocolade en crackers en zijn bedacht omdat de ingrediënten makkelijk mee te nemen en rond een kampvuur te bereiden zijn. Hun eenvoud, zoete smaak en nostalgische gevoel maken ze populair, vooral bij gezellige momenten zoals barbecues en kampeeravonden. Op de barbecue zijn ze het lekkerst door de knapperige marshmallow en smeltende chocolade, maar je kunt ze ook in de oven maken voor een vergelijkbaar resultaat.
Ingrediënten
Graham crackers/theebiscuits (of Zaanse Huisjes als alternatief)
Marshmallows (groot formaat voor het beste resultaat)
Chocolade (melkchocolade werkt het beste, maar pure chocolade kan ook voor een intensere smaak)
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
2 minuten - bij een goed warm houtvuurtje :)
Totale tijd
7 minuten
Porties
2 personen
Benodigdheden
- 2 Barbecue spies of extra lange satéprikker
- 4 Marshmallows
- 4 plakken Jacques Matinettes melk (dunne plakken chocolade)
- 8 Theebiscuits
Instructies
1. Start met een knisperend kampvuurtje
Zorg voor een goed warm vuur waar alleen nog het hout rustig ligt te smeulen. Geen vlammen meer? Perfect! Dat is hét geheim voor marshmallows met die onweerstaanbare gouden gloed.
2. Voorbereiding is alles
Houd je theebiscuits en dunne plakken chocolade alvast klaar. Zodra je marshmallow goudbruin en heerlijk smeuïg is, kun je direct aan de slag met je s’more van de bbq.
3. Spies je marshmallow slim
Prik je marshmallow stevig op een barbecue-spies, maar niet helemaal tot het topje. Zo voorkom je dat hij door de hitte begint te glijden en in het vuur belandt. Dat zou zonde zijn!
4. Draaien, draaien, draaien
Houd je marshmallow boven het smeulende hout en draai hem rustig rond. Geduld is een schone zaak: hoe gelijkmatiger je hem draait, hoe mooier goudbruin hij wordt.
5. Tijd om te bouwen
Is je marshmallow precies goed getoast? Laat hem een paar seconden afkoelen en zo maak je de s’more:
Begin met een theebiscuit.
Leg daar een plakje chocolade op.
Voeg je warme marshmallow toe.
Dek af met een tweede theebiscuit.
Druk zachtjes aan en proef het ultieme kampvuur comfortfood. Smakelijk genieten!
Voedingswaarde (per portie)
Calorieën: 220 kcal
Koolhydraten: 35 g
Eiwitten: 2 g
Vetten: 9 g
Categorie
Snack, tussendoortje
Keuken
Amerikaans
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk